Irish-koffiegranita met slagroom en mokkaboontjes
Het diner op een originele manier afsluiten? Serveer eens deze granita in plaats van een kopje koffie.
Aan de slag
Los de suiker al roerend op in de vers gezette koffie. Voeg de whiskey toe, roer door en schenk in een diepvriesbak. Laat in 30 min. afkoelen. Zet de bak ca. 4.5 uur in de vriezer. Roer vanaf 2 uur elk halfuur los met een vork.
Klop de slagroom lobbig. Verdeel de koffiegranita over de cocktailglazen en schep de slagroom erop. Garneer met de mokkaboontjes.
Irish-koffiegranita met slagroom
Instructievideo - 00:33 min.
Irish-koffiegranita met slagroom en mokkaboontjes
Het diner op een originele manier afsluiten? Serveer eens deze granita in plaats van een kopje koffie.
null personen
250 kcal
5 min. bereiden
300 min. wachten
Aan de slag
Los de suiker al roerend op in de vers gezette koffie. Voeg de whiskey toe, roer door en schenk in een diepvriesbak. Laat in 30 min. afkoelen. Zet de bak ca. 4.5 uur in de vriezer. Roer vanaf 2 uur elk halfuur los met een vork.
Klop de slagroom lobbig. Verdeel de koffiegranita over de cocktailglazen en schep de slagroom erop. Garneer met de mokkaboontjes.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
50 g lichtbruine basterdsuiker
500 ml vers gezette sterke koffie
100 ml Irish whiskey
125 ml slagroom
25 g mokkaboontjes
Dit heb je nodig
diepvriesbak
cocktailglazen