Salted Irish cream & coffee-cocktail
Echt waar: sterke, koude koffie is een prima basis voor een zomerse cocktail.
Aan de slag
Schenk de cold brew koffie in een ijslokjesvorm en zet 2 uur in de vriezer tot het bevroren is.
Breng de Irish cream tegen de kook aan en zet het vuur direct uit. Verwarm de cocktailglazen met heet water.
Verdeel telkens 4 koffie-ijsblokjes over de glazen en schenk de Irish cream erover.
Bestrooi vlak voor het serveren met het zeezout. De koffie-ijsblokjes zullen langzaam smelten en steeds meer smaak afgeven.
Salted Irish cream & coffee-cocktail
Echt waar: sterke, koude koffie is een prima basis voor een zomerse cocktail.
null porties
165 kcal
5 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Schenk de cold brew koffie in een ijslokjesvorm en zet 2 uur in de vriezer tot het bevroren is.
Breng de Irish cream tegen de kook aan en zet het vuur direct uit. Verwarm de cocktailglazen met heet water.
Verdeel telkens 4 koffie-ijsblokjes over de glazen en schenk de Irish cream erover.
Bestrooi vlak voor het serveren met het zeezout. De koffie-ijsblokjes zullen langzaam smelten en steeds meer smaak afgeven.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
240 ml sterke koffie of espresso
200 ml Irish cream
¼ tl Maldon zeezout
Dit heb je nodig
ijsblokjesvorm
cocktailglazen