Pompoencouscous met champignons
Aan de slag
Verwarm oven voor op 220 °C. Boen schil van pompoen schoon. Halveer pompoen, verwijder zaden en snijd helften in stukjes (niet schillen). Meng pompoen met 4 el olie, peper en zout in ingevette braadslee en rooster ca. 20 minuten in oven. Schep halverwege om. Schep kwark in kom, pers knolflook erboven uit en breng op smaak met peper en zout. Veeg champignons schoon en halveer. Halveer cherrytomaten. Wel couscous (afgedekt) in 500 ml kokend water in ca. 8 minuten. Verhit rest van olie in koekenpan en bak champignons met 1 tl basilicum in ca. 3 minuten goudbruin. Voeg cherrytomaten toe en bak 2 minuten mee. Meng pompoen, champignonmengsel en couscous. Verdeel over vier borden met flinke lepel knoflookkwark en rest basilicum.
Pompoencouscous met champignons
hoofdgerecht
null personen
530 kcal
20 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Verwarm oven voor op 220 °C. Boen schil van pompoen schoon. Halveer pompoen, verwijder zaden en snijd helften in stukjes (niet schillen). Meng pompoen met 4 el olie, peper en zout in ingevette braadslee en rooster ca. 20 minuten in oven. Schep halverwege om. Schep kwark in kom, pers knolflook erboven uit en breng op smaak met peper en zout. Veeg champignons schoon en halveer. Halveer cherrytomaten. Wel couscous (afgedekt) in 500 ml kokend water in ca. 8 minuten. Verhit rest van olie in koekenpan en bak champignons met 1 tl basilicum in ca. 3 minuten goudbruin. Voeg cherrytomaten toe en bak 2 minuten mee. Meng pompoen, champignonmengsel en couscous. Verdeel over vier borden met flinke lepel knoflookkwark en rest basilicum.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 verse pompoen
6 el traditionele olijfolie
300 g magere kwark
2 tenen knoflook
1 doosje champignons
250 g cherrytomaten
300 g couscous
1½ tl gedroogde basilicum
Dit heb je nodig
braadslede