Frittata met aardappel, kaas, kerrie en paprika
Fittata met aardappel, kaas, paprika en... kerrie: we love it!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne halve reepjes. Doe de gele paprika in een kom en meng met de helft van de olijfolie en de natuurazijn. Breng op smaak met peper.
Verhit de olijfolie in een hapjespan, de bakaardappeltjes en de rode paprika 8 min. al omscheppend op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper.
Klop ondertussen in een ruime kom de scharreleieren los met het water en het gemalen kerriepoeder. Breng op smaak met peper en eventueel zout en roer er 85gr geraspte oude kaas door. Vet de ovenschaal in met de olijfolie. Schep het groentemengsel uit de hapjespan in de ovenschaal en schenk het eimengsel erover. Schep om. Bestrooi met 90 g geraspte kaas en bak de frittata in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
Neem de frittata uit de oven en snijd in 8 stukken. Serveer de frittata met de gele-paprikasalade.
Frittata met aardappel, kaas, kerrie en paprika
Instructievideo - 00:37 min.
Frittata met aardappel, kaas, kerrie en paprika
Fittata met aardappel, kaas, paprika en... kerrie: we love it!
hoofdgerecht
null personen
575 kcal
10 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne halve reepjes. Doe de gele paprika in een kom en meng met de helft van de olijfolie en de natuurazijn. Breng op smaak met peper.
Verhit de olijfolie in een hapjespan, de bakaardappeltjes en de rode paprika 8 min. al omscheppend op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper.
Klop ondertussen in een ruime kom de scharreleieren los met het water en het gemalen kerriepoeder. Breng op smaak met peper en eventueel zout en roer er 85gr geraspte oude kaas door. Vet de ovenschaal in met de olijfolie. Schep het groentemengsel uit de hapjespan in de ovenschaal en schenk het eimengsel erover. Schep om. Bestrooi met 90 g geraspte kaas en bak de frittata in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
Neem de frittata uit de oven en snijd in 8 stukken. Serveer de frittata met de gele-paprikasalade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 zakken paprikamix
4 el milde olijfolie
1 el witte natuurazijn
500 g bakaardappeltjes
6 witte scharreleieren
1 tl kerriepoeder
50 ml water
175 g geraspte oude kaas 48+
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)