Kerrie-omelet met zoete aardappel en ingelegde rode ui
Dit is niet zomaar een omeletje. Want met kerrie, zoete aardappel en rode ui is dit een lunch voor winnaars.
Aan de slag
Snijd de rode ui in dunne halve ringen en meng met de azijn in een kom. Laat staan tot gebruik. Schil ondertussen de zoete aardappelen en snijd in blokjes van ca. 1 cm. Kook in 5-6 min. beetgaar.
Snijd ondertussen het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in dunne ringetjes. Snijd de knoflook fijn. Klop de eieren los met de kerrie, knoflook, peper en eventueel zout.
Verhit de helft van de olie over 2 koekenpannen, schenk ¼ van het eimengsel in iedere pan en bak ca. 2 min. per kant op middelhoog vuur. Bak zo nog 2 omeletten (per 4 personen)
Verdeel de zoete aardappelblokjes en ingelegde rode ui over de omeletten, vouw dubbel en serveer.
Kerrie-omelet met zoete aardappel en ingelegde rode ui
Dit is niet zomaar een omeletje. Want met kerrie, zoete aardappel en rode ui is dit een lunch voor winnaars.
null personen
350 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de rode ui in dunne halve ringen en meng met de azijn in een kom. Laat staan tot gebruik. Schil ondertussen de zoete aardappelen en snijd in blokjes van ca. 1 cm. Kook in 5-6 min. beetgaar.
Snijd ondertussen het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in dunne ringetjes. Snijd de knoflook fijn. Klop de eieren los met de kerrie, knoflook, peper en eventueel zout.
Verhit de helft van de olie over 2 koekenpannen, schenk ¼ van het eimengsel in iedere pan en bak ca. 2 min. per kant op middelhoog vuur. Bak zo nog 2 omeletten (per 4 personen)
Verdeel de zoete aardappelblokjes en ingelegde rode ui over de omeletten, vouw dubbel en serveer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 rode ui
40 ml witte natuurazijn
450 g zoete aardappelen
1 rode peper
1 teen knoflook
8 witte scharreleieren
1 tl kerriepoeder
2 el olijfolie mild