Traybake met aardapppel, champignons, cherrytomaten en basilicumolie
De basilicumolie geeft deze gezonde traybake een verrassende twist.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Boen de aardappelen schoon, halveer in de lengte en snijd de helften in lange parten van 1 cm dik. Snijd elke ui in 8 parten. Meng de aardappel en ui met de helft van de olie en bestrooi met peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 30 min. in de oven.
Snijd ondertussen de champignons in plakjes en halveer de cherrytomaten. Neem de bakplaat na 10 min. uit de oven en schep de champignons en tomaten door de aardappel en ui. Zet terug en bak nog 20 min.
Rooster ondertussen de walnoten in een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak ze grof. Doe de basilicumblaadjes met de teen gepelde knoflook, de rest van de olie, het water en peper in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot basilicumolie.
Neem de bakplaat uit de oven, besprenkel met de basilicumolie en bestrooi met de walnoten. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Traybake met aardapppel, champignons, cherrytomaten en basilicumolie
De basilicumolie geeft deze gezonde traybake een verrassende twist.
hoofdgerecht
null personen
485 kcal
25 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Boen de aardappelen schoon, halveer in de lengte en snijd de helften in lange parten van 1 cm dik. Snijd elke ui in 8 parten. Meng de aardappel en ui met de helft van de olie en bestrooi met peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 30 min. in de oven.
Snijd ondertussen de champignons in plakjes en halveer de cherrytomaten. Neem de bakplaat na 10 min. uit de oven en schep de champignons en tomaten door de aardappel en ui. Zet terug en bak nog 20 min.
Rooster ondertussen de walnoten in een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak ze grof. Doe de basilicumblaadjes met de teen gepelde knoflook, de rest van de olie, het water en peper in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot basilicumolie.
Neem de bakplaat uit de oven, besprenkel met de basilicumolie en bestrooi met de walnoten. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg vastkokende aardappel
3 rode uien
4 el milde olijfolie
400 g champignons
250 g cherrytomaten
50 g ongebrande walnoten
15 g verse basilicum
1 teen knoflook
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer met hoge beker