Gevulde champignons uit de airfryer
Lekker borrelen met groente in de hoofdrol? Maak dan deze gevulde champignons uit de airfryer (maar in de oven kan ook)! Lekker met geitenkaas en basilicum. Maak dit hapje gemakkelijk vegan door plantaardige kruidenroomkaas te gebruiken.
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en rooster de walnoten in 5 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak de noten tot fijn kruim.
Haal ondertussen de blaadjes van de takjes basilicum. Haal de steeltjes van de champignons en snijd ze fijn. Snijd de knoflook en de basilicumblaadjes fijn. Klop de geitenkaas los en meng met de fijngesneden champignonsteeltjes, olie, knoflook, het basilicum, peper en eventueel zout.
Verwarm de airfryer voor op 180 °C. Vul de champignons met het geitenkaas-mengsel en bestrooi met het walnotenkruim. Bak de champignons (in delen) in ca. 10 min. in de airfryer goudbruin en gaar.
Gevulde champignons uit de airfryer
Lekker borrelen met groente in de hoofdrol? Maak dan deze gevulde champignons uit de airfryer (maar in de oven kan ook)! Lekker met geitenkaas en basilicum. Maak dit hapje gemakkelijk vegan door plantaardige kruidenroomkaas te gebruiken.
null porties
60 kcal
15 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en rooster de walnoten in 5 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak de noten tot fijn kruim.
Haal ondertussen de blaadjes van de takjes basilicum. Haal de steeltjes van de champignons en snijd ze fijn. Snijd de knoflook en de basilicumblaadjes fijn. Klop de geitenkaas los en meng met de fijngesneden champignonsteeltjes, olie, knoflook, het basilicum, peper en eventueel zout.
Verwarm de airfryer voor op 180 °C. Vul de champignons met het geitenkaas-mengsel en bestrooi met het walnotenkruim. Bak de champignons (in delen) in ca. 10 min. in de airfryer goudbruin en gaar.
vegantip:
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
25 g ongebrande walnoten
10 g verse basilicum
400 g kastanjechampignons
1 teen knoflook
125 g verse geitenkaas naturel 45+
2 el milde olijfolie
Dit heb je nodig
airfryer