Spaghetti met boerenkoolpesto & cherrytomaten
Zelfs de boerenkool is in Italiaanse sferen in dit smeuïge pastagerecht.
Aan de slag
Maak de rode ui schoon, halveer en snijd in flinterdunne halve ringen. Doe in een kom, schenk er kokend water over en laat 10 min. staan.
Snijd ondertussen de Amsterdamse uien in partjes. Was en halveer de tomaatjes. Meng de Amsterdamse ui en tomaat met de veldsla en de olie. Breng op smaak met peper.
Breng een ruime pan met water met eventueel wat zout aan de kook. Hak ondertussen de walnoten grof.
Kook eerst de boerenkool 2 min. in het kokende water. Schep de boerenkool er met een schuimspaan uit en laat het water in de pan zachtjes doorkoken. Spoel de boerenkool in een bolzeef onder koud stromend water. Druk met de achterkant van een lepel het vocht uit de boerenkool.
Rasp de kaas. Doe 2/3 van de kaas en 2/3 van de walnoten met de boerenkool en de rest van de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot pesto. Neem 2 kopjes kookvocht uit de pan, voeg 1 kopje hiervan toe aan de pesto. Breng op smaak met peper.
Kook de spaghetti 3 min. in dezelfde pan en giet af. Meng de pesto met het andere kopje kookvocht door de spaghetti. Bestrooi met de rest van de kaas en de rest van de walnoten. Giet de rode-uiringen af en schep deze door de salade. Serveer met de pasta.
Blancheren
Instructievideo - 01:00 min.
Spaghetti met boerenkoolpesto & cherrytomaten
Zelfs de boerenkool is in Italiaanse sferen in dit smeuïge pastagerecht.
hoofdgerecht
null personen
910 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Maak de rode ui schoon, halveer en snijd in flinterdunne halve ringen. Doe in een kom, schenk er kokend water over en laat 10 min. staan.
Snijd ondertussen de Amsterdamse uien in partjes. Was en halveer de tomaatjes. Meng de Amsterdamse ui en tomaat met de veldsla en de olie. Breng op smaak met peper.
Breng een ruime pan met water met eventueel wat zout aan de kook. Hak ondertussen de walnoten grof.
Kook eerst de boerenkool 2 min. in het kokende water. Schep de boerenkool er met een schuimspaan uit en laat het water in de pan zachtjes doorkoken. Spoel de boerenkool in een bolzeef onder koud stromend water. Druk met de achterkant van een lepel het vocht uit de boerenkool.
Rasp de kaas. Doe 2/3 van de kaas en 2/3 van de walnoten met de boerenkool en de rest van de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot pesto. Neem 2 kopjes kookvocht uit de pan, voeg 1 kopje hiervan toe aan de pesto. Breng op smaak met peper.
Kook de spaghetti 3 min. in dezelfde pan en giet af. Meng de pesto met het andere kopje kookvocht door de spaghetti. Bestrooi met de rest van de kaas en de rest van de walnoten. Giet de rode-uiringen af en schep deze door de salade. Serveer met de pasta.
algemeen:
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 rode ui
170 g Amsterdamse uien
500 g cherrytomaten
75 g veldsla
8 el traditionele olijfolie
50 g ongebrande walnoten
150 g verse boerenkool
100 g Parmigiano Reggiano
500 g verse spaghetti all'uovo
Dit heb je nodig
staafmixer