Snelle spaghetti met spinazie
Door alle ingrediënten (inclusief de pasta!) in één pan te koken, heb je in een handomdraai een heerlijke Italiaans gerecht.
Aan de slag
Breng het water aan de kook. Leg ondertussen de pasta in een grote ondiepe pan met deksel. Snijd de tomaten doormidden en doe ze in de pan. Rasp de gele schil van de citroenen boven de pan en voeg de olie en het zout toe. Giet er het kokende water over, doe de deksel op de pan en breng de inhoud aan de kook. Haal zodra het water kookt de deksel van de pan en laat de inhoud 6 min. op hoog vuur koken. Schep in die tijd de pasta met een tang elke 30 sec. om.
Verwijder ondertussen de spinaziesteeltjes of ris de bladeren van de boerenkool. Snijd het blad in grove stukken, doe het na 6 min. bij de pasta en laat het nog 2 min. meekoken. Neem als al het water is verdampt de pan van het vuur en verdeel de pasta over diepe borden. Strooi er naar smaak wat kaas over.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Snelle spaghetti met spinazie
Door alle ingrediënten (inclusief de pasta!) in één pan te koken, heb je in een handomdraai een heerlijke Italiaans gerecht.
hoofdgerecht
null personen
550 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Breng het water aan de kook. Leg ondertussen de pasta in een grote ondiepe pan met deksel. Snijd de tomaten doormidden en doe ze in de pan. Rasp de gele schil van de citroenen boven de pan en voeg de olie en het zout toe. Giet er het kokende water over, doe de deksel op de pan en breng de inhoud aan de kook. Haal zodra het water kookt de deksel van de pan en laat de inhoud 6 min. op hoog vuur koken. Schep in die tijd de pasta met een tang elke 30 sec. om.
Verwijder ondertussen de spinaziesteeltjes of ris de bladeren van de boerenkool. Snijd het blad in grove stukken, doe het na 6 min. bij de pasta en laat het nog 2 min. meekoken. Neem als al het water is verdampt de pan van het vuur en verdeel de pasta over diepe borden. Strooi er naar smaak wat kaas over.
kookstaptip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 l water
400 g spaghetti
400 g cherrytomaten
2 citroenen
100 ml traditionele olijfolie
2 tl zeezout
400 g verse spinazie
1 stukje Parmigiano Reggiano