Spaghetti met tonijnballetjes in prei-tomatensaus
Gehaktballetjes worden tonijnballetjes. Leuk voor de afwisseling!
Aan de slag
Laat de tonijn uitlekken en klop het ei los. Meng de tonijn met het ei, de paneermeel, kaaspoeder, peper en eventueel zout. Vorm er 4 balletjes per persoon van.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de prei 5 min. Halveer ondertussen de cherrytomaten en voeg samen met de pastasaus toe. Breng aan de kook en laat de saus 10 min. op laag vuur zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak voorzichtig de tonijnballetjes in 8 min. rondom bruin. Meng de spaghetti met de saus en verdeel de tonijnballetjes erover.
Spaghetti met tonijnballetjes in prei-tomatensaus
Gehaktballetjes worden tonijnballetjes. Leuk voor de afwisseling!
hoofdgerecht
null personen
680 kcal
25 min. bereiden
1 min. wachten
Aan de slag
Laat de tonijn uitlekken en klop het ei los. Meng de tonijn met het ei, de paneermeel, kaaspoeder, peper en eventueel zout. Vorm er 4 balletjes per persoon van.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de prei 5 min. Halveer ondertussen de cherrytomaten en voeg samen met de pastasaus toe. Breng aan de kook en laat de saus 10 min. op laag vuur zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak voorzichtig de tonijnballetjes in 8 min. rondom bruin. Meng de spaghetti met de saus en verdeel de tonijnballetjes erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g tonijnstukken in water
1 middelgroot ei
30 g paneermeel
40 g Parmigiano Reggiano-poeder
4 el traditionele olijfolie
400 g gesneden prei
250 g cherrytomaten
780 g basis pastasaus kappertjes-oregano
300 g spaghetti