Speklapjes met krieltjes-bonensalade
Aan de slag
Smeer de speklapjes in met olijfolie en bak op de barbecue of in grillpan aan beide kanten ca. 5 min krokant en gaar. Breng water in een grote pan aan de kook en kook kort de tuinboontjes en tuinerwten tot ze boven komen drijven. Schep ze uit het water en laat uitlekken. Kook de krieltjes 3 min. in het zelfde water. Schep eruit en laat uitdampen. Snijd de muntblaadjes fijn. Schep groenten met krieltjes en munt om, en giet de dressing erover. Serveer de speklapjes bij.
Speklapjes met krieltjes-bonensalade
hoofdgerecht
null personen
515 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Smeer de speklapjes in met olijfolie en bak op de barbecue of in grillpan aan beide kanten ca. 5 min krokant en gaar. Breng water in een grote pan aan de kook en kook kort de tuinboontjes en tuinerwten tot ze boven komen drijven. Schep ze uit het water en laat uitlekken. Kook de krieltjes 3 min. in het zelfde water. Schep eruit en laat uitdampen. Snijd de muntblaadjes fijn. Schep groenten met krieltjes en munt om, en giet de dressing erover. Serveer de speklapjes bij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
350 g gemarineerde speklapjes à la minute
2 el traditionele olijfolie
450 g diepvries tuinerwten
450 g diepvries fijne tuinbonen
300 g minikrieltjes
15 g verse munt
70 ml honing-mosterddressing
Dit heb je nodig
barbecue