Gemarineerde speklapjes met bietenpuree
Aan de slag
Bietjes in pan met scheutje water op laag vuur 5 min. verwarmen. Aardappelpuree volgens aanwijzing op verpakking bereiden. Bieslook in stukjes knippen, appel schillen en in blokjes snijden. Bietjes in vergiet laten uitlekken en terugdoen in pan. Warme puree en bieslook erdoor scheppen. Puree met deksel op pan warm houden. In ruime koekenpan boter verhitten en speklapjes in 2-3 min. per kant bruinbakken. Speklapjes uit pan nemen en op bord onder aluminiumfolie warm houden. In achtergebleven bakvet appel 2-3 min. al omscheppend bakken. Bietenpuree over borden verdelen en speklapjes met appel ernaast scheppen.
Gemarineerde speklapjes met bietenpuree
hoofdgerecht
null personen
780 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Bietjes in pan met scheutje water op laag vuur 5 min. verwarmen. Aardappelpuree volgens aanwijzing op verpakking bereiden. Bieslook in stukjes knippen, appel schillen en in blokjes snijden. Bietjes in vergiet laten uitlekken en terugdoen in pan. Warme puree en bieslook erdoor scheppen. Puree met deksel op pan warm houden. In ruime koekenpan boter verhitten en speklapjes in 2-3 min. per kant bruinbakken. Speklapjes uit pan nemen en op bord onder aluminiumfolie warm houden. In achtergebleven bakvet appel 2-3 min. al omscheppend bakken. Bietenpuree over borden verdelen en speklapjes met appel ernaast scheppen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 zakje aardappelpuree à la minute
1 schaaltje geraspte bietjes
½ zakje verse bieslook
1 appel
1 el boter
1 schaaltje gemarineerde speklapjes à la minute
Dit heb je nodig
aluminiumfolie