Lange vingers met citroen en anijsroom
Aan de slag
3 el citroensap met suiker en 1 dl water aan de kook brengen en in ca. 5 min. tot siroopdikte laten inkoken. Siroop tot lauw laten afkoelen. Nectarines schoonmaken, in blokjes snijden en besprenkelen met rest citroensap. Slagroom met gestampte muisjes stijfkloppen. Op 4 bordjes elk 2 lange vingers leggen en daarop kwartslag gedraaid nog 2 lange vingers. Besprenkelen met citroensiroop. 2/3 deel slagroom tussen lange vingers scheppen en nectarineblokjes erover verdelen. Met rest van slagroom garneren.
Steenfruit snijden
Instructievideo - 01:10 min.
Lange vingers met citroen en anijsroom
nagerecht
null personen
275 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
3 el citroensap met suiker en 1 dl water aan de kook brengen en in ca. 5 min. tot siroopdikte laten inkoken. Siroop tot lauw laten afkoelen. Nectarines schoonmaken, in blokjes snijden en besprenkelen met rest citroensap. Slagroom met gestampte muisjes stijfkloppen. Op 4 bordjes elk 2 lange vingers leggen en daarop kwartslag gedraaid nog 2 lange vingers. Besprenkelen met citroensiroop. 2/3 deel slagroom tussen lange vingers scheppen en nectarineblokjes erover verdelen. Met rest van slagroom garneren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 eetlepels citroensap
2 eetlepels kristalsuiker
4 nectarines
1 bekertje slagroom
2 eetlepels gestampte muisjes
16 lange vingers