Laagjestoetje met mango, lange vingers en extra pure hagelslag (advertorial)
Laagje voor laagje bouw je dit heerlijke laagjestoetje op in een mooi glas. En daarna kun je er laagje voor laagje van genieten!
Aan de slag
Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil van de helft van de sinaasappel. Pers de hele sinaasappel uit.
Klop de slagroom stijf met de poedersuiker en het vanille-extract. Roer de mascarpone los en spatel voorzichtig door de slagroom. Breek de lange vingers in grove stukken en doop in het sinaasappelsap.
Doe 1 tl sinaasappelrasp (per 6 personen) en de mangstukjes in de hoge beker en pureer met de staafmixer tot puree. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes.
Verdeel de helft van de lange vingers over de bodem van de glazen. Verdeel hier eerst de helft van het mascarponemengsel en dan de helft van de mangopuree over. Leg de helft van de mangoplakjes erop en bestrooi met de helft van de hagelslag. Herhaal deze stap en serveer.
Laagjestoetje met mango, lange vingers en extra pure hagelslag (advertorial)
Laagje voor laagje bouw je dit heerlijke laagjestoetje op in een mooi glas. En daarna kun je er laagje voor laagje van genieten!
nagerecht
null personen
440 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil van de helft van de sinaasappel. Pers de hele sinaasappel uit.
Klop de slagroom stijf met de poedersuiker en het vanille-extract. Roer de mascarpone los en spatel voorzichtig door de slagroom. Breek de lange vingers in grove stukken en doop in het sinaasappelsap.
Doe 1 tl sinaasappelrasp (per 6 personen) en de mangstukjes in de hoge beker en pureer met de staafmixer tot puree. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes.
Verdeel de helft van de lange vingers over de bodem van de glazen. Verdeel hier eerst de helft van het mascarponemengsel en dan de helft van de mangopuree over. Leg de helft van de mangoplakjes erop en bestrooi met de helft van de hagelslag. Herhaal deze stap en serveer.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 sinaasappel
250 ml verse slagroom
25 g poedersuiker
1 tl vanille-extract
250 g mascarpone
15 lange vingers
125 g diepvries mangostukjes
1 eetrijpe mango
120 g De Ruijter Royaal chocoladehagel extra puur
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker
glazen (250 ml)