Minitaartjes met cranberrymousse en koekbodem
bewaar
bewaar

Minitaartjes met cranberrymousse en koekbodem

Romig, fruitig en crunchy: van deze mini cranberrymousse taartjes met koekbodem kun je bijna niet niet afblijven.

20 min. bereiden / 1 uur wachten

8 ingrediënten

Aan de slag

Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Maal de koekjes in de keukenmachine fijn. Meng met de gesmolten boter. Verdeel de tarteletteringen over een met bakpapier beklede ovenschaal of bord en verdeel het koekjes-botermengsel over de bodem. Druk licht aan met de bolle kant van een lepel en zet 15 min. in de koelkast om op te stijven.

Week ondertussen de gelatine 5 min. in koud water. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Verwarm 2 el sinaasappelsap (per 4 personen) met de cranberrysaus in een steelpan op laag vuur. Knijp de blaadjes gelatine uit en roer door de cranberrysaus totdat ze zijn opgelost. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel iets afkoelen. Houd 1 el cranberrygelei (per 4 personen) apart.

Klop ondertussen ⅔ van de slagroom met het vanille-extract met een handmixer stijf. Spatel voorzichtig door de cranberrygelei en meng tot je een egaal mengsel hebt. Giet over de koekjesbodem, verdeel de apart gehouden gelei erover en maak met een theelepel een mooie ‘swirl’. Laat 1 uur in de koelkast opstijven.

Klop de rest van de slagroom stijf met de poedersuiker. Doe in de spuitzak, spuit toefjes op de taartjes en bestrooi met een ½ tl sinaasappelrasp (per 4 personen).

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Minitaartjes met cranberrymousse en koekbodem

Romig, fruitig en crunchy: van deze mini cranberrymousse taartjes met koekbodem kun je bijna niet niet afblijven.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig