Minitaartjes met cranberrymousse en koekbodem
Romig, fruitig en crunchy: van deze mini cranberrymousse taartjes met koekbodem kun je bijna niet niet afblijven.
Aan de slag
Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Maal de koekjes in de keukenmachine fijn. Meng met de gesmolten boter. Verdeel de tarteletteringen over een met bakpapier beklede ovenschaal of bord en verdeel het koekjes-botermengsel over de bodem. Druk licht aan met de bolle kant van een lepel en zet 15 min. in de koelkast om op te stijven.
Week ondertussen de gelatine 5 min. in koud water. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Verwarm 2 el sinaasappelsap (per 4 personen) met de cranberrysaus in een steelpan op laag vuur. Knijp de blaadjes gelatine uit en roer door de cranberrysaus totdat ze zijn opgelost. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel iets afkoelen. Houd 1 el cranberrygelei (per 4 personen) apart.
Klop ondertussen ⅔ van de slagroom met het vanille-extract met een handmixer stijf. Spatel voorzichtig door de cranberrygelei en meng tot je een egaal mengsel hebt. Giet over de koekjesbodem, verdeel de apart gehouden gelei erover en maak met een theelepel een mooie ‘swirl’. Laat 1 uur in de koelkast opstijven.
Klop de rest van de slagroom stijf met de poedersuiker. Doe in de spuitzak, spuit toefjes op de taartjes en bestrooi met een ½ tl sinaasappelrasp (per 4 personen).
Minitaartjes met cranberrymousse en koekbodem
Romig, fruitig en crunchy: van deze mini cranberrymousse taartjes met koekbodem kun je bijna niet niet afblijven.
nagerecht
null personen
505 kcal
20 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Maal de koekjes in de keukenmachine fijn. Meng met de gesmolten boter. Verdeel de tarteletteringen over een met bakpapier beklede ovenschaal of bord en verdeel het koekjes-botermengsel over de bodem. Druk licht aan met de bolle kant van een lepel en zet 15 min. in de koelkast om op te stijven.
Week ondertussen de gelatine 5 min. in koud water. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Verwarm 2 el sinaasappelsap (per 4 personen) met de cranberrysaus in een steelpan op laag vuur. Knijp de blaadjes gelatine uit en roer door de cranberrysaus totdat ze zijn opgelost. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel iets afkoelen. Houd 1 el cranberrygelei (per 4 personen) apart.
Klop ondertussen ⅔ van de slagroom met het vanille-extract met een handmixer stijf. Spatel voorzichtig door de cranberrygelei en meng tot je een egaal mengsel hebt. Giet over de koekjesbodem, verdeel de apart gehouden gelei erover en maak met een theelepel een mooie ‘swirl’. Laat 1 uur in de koelkast opstijven.
Klop de rest van de slagroom stijf met de poedersuiker. Doe in de spuitzak, spuit toefjes op de taartjes en bestrooi met een ½ tl sinaasappelrasp (per 4 personen).
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
50 g ongezouten roomboter
125 g haverkoekjes
2 blaadjes gelatine
1 sinaasappel
6 el cranberrysaus
300 ml verse slagroom
1 tl vanille-extract
2 tl poedersuiker
Dit heb je nodig
keukenmachine
tarteletteringen of bakringen 8 cm Ø (ca. 2 cm hoog)
bakpapier
handmixer
spuitzak met kartelmondje