Haagse bluf
Zoet en luchtig nagerecht waar altijd nog wel plek voor is na het hoofdgerecht.
Aan de slag
Splits de eieren, doe de eiwitten in een vetvrije kom. De eidooiers gebruik je niet. Voeg het bessensap en de suiker toe aan het eiwit. Klop het geheel met een mixer tot alle suiker is opgelost en de eiwitten geheel stijf zijn geslagen. Het eiwit moet zo stijf zijn dat de kom even omgekeerd kan worden zonder dat er schuim uitvalt. Verdeel de Haagse bluf over de glazen en serveer de lange vingers erbij.
Haagse bluf
Zoet en luchtig nagerecht waar altijd nog wel plek voor is na het hoofdgerecht.
nagerecht
null personen
240 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Splits de eieren, doe de eiwitten in een vetvrije kom. De eidooiers gebruik je niet. Voeg het bessensap en de suiker toe aan het eiwit. Klop het geheel met een mixer tot alle suiker is opgelost en de eiwitten geheel stijf zijn geslagen. Het eiwit moet zo stijf zijn dat de kom even omgekeerd kan worden zonder dat er schuim uitvalt. Verdeel de Haagse bluf over de glazen en serveer de lange vingers erbij.
serveertip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote scharreleieren
200 ml bessensap
200 g kristalsuiker
4 lange vingers