Haagse bluf-tompouce
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 225 °C. Plakjes bladerdeeg diagonaal doormidden snijden. Deeg op met bakpapier beklede bakplaat leggen en bestrijken met beetje van eiwit. Amandelschaafsel over deeg verdelen. Deegplakjes 8-10 min. in oven bakken tot ze gerezen en goudbruin zijn. Op rooster laten afkoelen.
In vetvrije kom rest van eiwit stijfkloppen tot eiwit in pieken blijft staan. In andere kom slagroom stijfkloppen. Slagroom, suiker en bosvruchtensaus luchtig door geklopt eiwit scheppen. Bladerdeegdriehoekjes overlangs doormidden snijden en onderste helften op bordjes leggen. Hierover slagroommengsel verdelen. Afdekken met bovenste driehoekjes. Bestuiven met poedersuiker.
Haagse bluf-tompouce
nagerecht
null personen
350 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 225 °C. Plakjes bladerdeeg diagonaal doormidden snijden. Deeg op met bakpapier beklede bakplaat leggen en bestrijken met beetje van eiwit. Amandelschaafsel over deeg verdelen. Deegplakjes 8-10 min. in oven bakken tot ze gerezen en goudbruin zijn. Op rooster laten afkoelen.
In vetvrije kom rest van eiwit stijfkloppen tot eiwit in pieken blijft staan. In andere kom slagroom stijfkloppen. Slagroom, suiker en bosvruchtensaus luchtig door geklopt eiwit scheppen. Bladerdeegdriehoekjes overlangs doormidden snijden en onderste helften op bordjes leggen. Hierover slagroommengsel verdelen. Afdekken met bovenste driehoekjes. Bestuiven met poedersuiker.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 plakjes bladerdeeg
2 eieren, gesplitst
½ zakje amandelschaafsel
125 ml slagroom
25 g fijne kristalsuiker
5 eetlepels bosvruchtensaus
0 poedersuiker
Dit heb je nodig
bakpapier