Nazomerfruit crostata met bramensaus
Aan de slag
Doe 250 g bloem, de boter, 75 g suiker en 1 mespunt zout in de keukenmachine. Maal tot een kruimelig deeg. Voeg al malend 1 voor 1 de eidooiers toe. Neem het deeg uit de kom en leg op een met bloem bestoven werkblad. Kneed kort en vorm een bal. Leg verpakt in vershoudfolie 1 uur in de koelkast.
Bestuif de deegbal met bloem en rol op bakpapier met een deegroller uit tot een cirkel van 26 cm doorsnede. Leg het deeg met het bakpapier op een groot bord. Duw met duim en wijsvinger puntjes in de rand zodat er een kartelrandje ontstaat. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Zet het bord 20 min. afgedekt in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 °C.
Schuif de bodem met het bakpapier op een bakplaat en bak in ca. 20 min. lichtbruin en gaar. Laat de bodem op de bakplaat afkoelen.
Doe de bramen met 1 el suiker en 150 ml water in een steelpan. Breng aan de kook en laat 5 min. pruttelen op laag vuur. Neem van het vuur en laat afkoelen. Klop de slagroom met de vanillesuiker en 1 el suiker net niet stijf. Schep de mascarpone erdoor. Verdeel over de bodem en leg de frambozen erop. Bestrooi met poedersuiker en serveer met de bramensaus.
Slagroom kloppen
Instructievideo - 01:31 min.
Nazomerfruit crostata met bramensaus
nagerecht
null personen
565 kcal
110 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Doe 250 g bloem, de boter, 75 g suiker en 1 mespunt zout in de keukenmachine. Maal tot een kruimelig deeg. Voeg al malend 1 voor 1 de eidooiers toe. Neem het deeg uit de kom en leg op een met bloem bestoven werkblad. Kneed kort en vorm een bal. Leg verpakt in vershoudfolie 1 uur in de koelkast.
Bestuif de deegbal met bloem en rol op bakpapier met een deegroller uit tot een cirkel van 26 cm doorsnede. Leg het deeg met het bakpapier op een groot bord. Duw met duim en wijsvinger puntjes in de rand zodat er een kartelrandje ontstaat. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Zet het bord 20 min. afgedekt in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 °C.
Schuif de bodem met het bakpapier op een bakplaat en bak in ca. 20 min. lichtbruin en gaar. Laat de bodem op de bakplaat afkoelen.
Doe de bramen met 1 el suiker en 150 ml water in een steelpan. Breng aan de kook en laat 5 min. pruttelen op laag vuur. Neem van het vuur en laat afkoelen. Klop de slagroom met de vanillesuiker en 1 el suiker net niet stijf. Schep de mascarpone erdoor. Verdeel over de bodem en leg de frambozen erop. Bestrooi met poedersuiker en serveer met de bramensaus.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g bloem
175 g boter
75 g fijne kristalsuiker
2 eieren
1 doosje bramen
1 beker slagroom
1 zakje vanillesuiker
1 bakje mascarpone
2 bakjes frambozen
0 poedersuiker
Dit heb je nodig
bakpapier, deegroller, keukenmachine