Ricotta-clafoutis met bramen en vanille
Aan de slag
In kom bramen en jenever voorzichtig door elkaar scheppen. Oven voorverwarmen op 175 °C. In pan slagroom met vanillestokje ca. 5 min. zachtjes verwarmen. Vanillestokje eruit nemen en met mesje merg eruit schrapen. Merg weer door room roeren. In kom eieren met basterdsuiker en mespunt zout tot luchtig mengsel kloppen. Ricotta, room en bloem erdoor kloppen. Mengsel overdoen in taartvorm en bramen met vocht erover verdelen. In oven clafoutis in ca. 45 min. goudbruin en gaar bakken. Uit oven direct bestuiven met poedersuiker. Warm, lauwwarm of koud serveren. Vlak voor het serveren opnieuw bestuiven met poedersuiker.
Ricotta-clafoutis met bramen en vanille
nagerecht
null porties
207 kcal
25 min. bereiden
45 min. wachten
Aan de slag
In kom bramen en jenever voorzichtig door elkaar scheppen. Oven voorverwarmen op 175 °C. In pan slagroom met vanillestokje ca. 5 min. zachtjes verwarmen. Vanillestokje eruit nemen en met mesje merg eruit schrapen. Merg weer door room roeren. In kom eieren met basterdsuiker en mespunt zout tot luchtig mengsel kloppen. Ricotta, room en bloem erdoor kloppen. Mengsel overdoen in taartvorm en bramen met vocht erover verdelen. In oven clafoutis in ca. 45 min. goudbruin en gaar bakken. Uit oven direct bestuiven met poedersuiker. Warm, lauwwarm of koud serveren. Vlak voor het serveren opnieuw bestuiven met poedersuiker.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g bramen
3 eetlepels bessenjenever
250 ml slagroom
1 vanillestokje
4 eieren
100 g witte basterdsuiker
250 g ricotta
100 g bloem
0 poedersuiker
Dit heb je nodig
lage taartvorm doorsnede 28 cm, ingevet