Vanille-gemberkoekjes
Aan de slag
Doe de boter in een kom en klop met de mixer 3 min. Voeg beetje bij beetje de suiker toe en mix tot een luchtige crème. Dit duurt 4 min.
Zeef de bloem erboven en voeg een mespunt zout toe. Kneed tot een samenhangend deeg. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap met een mespunt het merg eruit en voeg toe aan het deeg. Snijd de gember fijn en kneed door het deeg.
Maak een rol van het deeg van 20 cm lang. Wikkel in vershoudfolie en leg 30 min. in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 170 °C. Snijd de rol deeg in plakjes van 1 cm dik. Leg de plakjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de koekjes in ca. 20 min. lichtbruin en gaar.
Vanille-gemberkoekjes
nagerecht
null porties
190 kcal
45 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Doe de boter in een kom en klop met de mixer 3 min. Voeg beetje bij beetje de suiker toe en mix tot een luchtige crème. Dit duurt 4 min.
Zeef de bloem erboven en voeg een mespunt zout toe. Kneed tot een samenhangend deeg. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap met een mespunt het merg eruit en voeg toe aan het deeg. Snijd de gember fijn en kneed door het deeg.
Maak een rol van het deeg van 20 cm lang. Wikkel in vershoudfolie en leg 30 min. in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 170 °C. Snijd de rol deeg in plakjes van 1 cm dik. Leg de plakjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de koekjes in ca. 20 min. lichtbruin en gaar.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g boter
100 g witte basterdsuiker
300 g bloem
1 vanillestokje
50 g stemgember
Dit heb je nodig
bakpapier, mixer