Zabaglione met bramen
bewaar
bewaar

Zabaglione met bramen

20 min. bereiden

6 ingrediënten

Aan de slag

Breng in een grote pan ruim water aan de kook. Breng in een ander pannetje de wijn met de suiker aan de kook. Snijd het vanillestokje in de lengte open, schraap het merg eruit en voeg het merg en het stokje toe aan het wijnmengsel. Laat dit even meekoken. Splits de eieren (eiwit wordt niet gebruikt). Doe de eierdooiers in een kleinere pan dan de pan met kokend water. Laat het wijnmengsel afkoelen totdat het lauwwarm is en klop het in gedeelten door de eierdooiers. Hang de pan met het eierdooier-wijnmengsel boven de pan met kokend water, zorg dat de bodem van de kleine pan het water in de grote pan niet raakt (au bain-marie). Zet het vuur laag en klop het mengsel 8-10 minuten met een garde of een mixer schuimig. Blijf nog een paar minuten kloppen tot het mengsel begint te binden en een lobbige saus is geworden. Schenk de vla in schaaltjes en serveer met de bramen en de wafeltjes

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Zabaglione met bramen

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig