Zabaglione (dessert van eierdooiers en wijn)
Aan de slag
In grote pan (waar beslagkom op past) ruim water aan de kook brengen. In andere pan wijn met 100 g suiker en vanillesuiker aan de kook brengen. Eierdooiers en ei in beslagkom doen en loskloppen. Pan met wijnmengsel van vuur nemen en Marsala toevoegen. Wijnmengsel ca. 10 min. tot lauwwarm laten afkoelen en al kloppend met garde in straaltjes aan eieren toevoegen. Beslagkom op pan met kokend water (au bain marie) zetten, vuur laag zetten en mengsel onder voortdurend kloppen met garde in 5 a 8 min. schuimig kloppen en laten binden tot lobbige, nog schenkbare saus (niet laten koken). Beslagkom met gebonden zabaglione van pan nemen en nog ca. 1 min. doorkloppen. Randen van wijnglazen bevochtigen met citroensap en in rest van suiker 'dopen'. Vervolgens zabaglione in vier glazen schenken en direct serveren.
Zabaglione (dessert van eierdooiers en wijn)
nagerecht
null personen
210 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
In grote pan (waar beslagkom op past) ruim water aan de kook brengen. In andere pan wijn met 100 g suiker en vanillesuiker aan de kook brengen. Eierdooiers en ei in beslagkom doen en loskloppen. Pan met wijnmengsel van vuur nemen en Marsala toevoegen. Wijnmengsel ca. 10 min. tot lauwwarm laten afkoelen en al kloppend met garde in straaltjes aan eieren toevoegen. Beslagkom op pan met kokend water (au bain marie) zetten, vuur laag zetten en mengsel onder voortdurend kloppen met garde in 5 a 8 min. schuimig kloppen en laten binden tot lobbige, nog schenkbare saus (niet laten koken). Beslagkom met gebonden zabaglione van pan nemen en nog ca. 1 min. doorkloppen. Randen van wijnglazen bevochtigen met citroensap en in rest van suiker 'dopen'. Vervolgens zabaglione in vier glazen schenken en direct serveren.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 ml droge witte wijn of Spumante
130 g kristalsuiker
1 zakje vanillesuiker
4 eieren
1 ei
50 ml Marsala
1 el citroensap
Dit heb je nodig
(metalen) beslagkom inhoud 1 1/2 a 2 liter