Zabaglione (dessert van eierdooiers en wijn)
bewaar
bewaar

Zabaglione (dessert van eierdooiers en wijn)

30 min. bereiden

7 ingrediënten

Aan de slag

In grote pan (waar beslagkom op past) ruim water aan de kook brengen. In andere pan wijn met 100 g suiker en vanillesuiker aan de kook brengen. Eierdooiers en ei in beslagkom doen en loskloppen. Pan met wijnmengsel van vuur nemen en Marsala toevoegen. Wijnmengsel ca. 10 min. tot lauwwarm laten afkoelen en al kloppend met garde in straaltjes aan eieren toevoegen. Beslagkom op pan met kokend water (au bain marie) zetten, vuur laag zetten en mengsel onder voortdurend kloppen met garde in 5 a 8 min. schuimig kloppen en laten binden tot lobbige, nog schenkbare saus (niet laten koken). Beslagkom met gebonden zabaglione van pan nemen en nog ca. 1 min. doorkloppen. Randen van wijnglazen bevochtigen met citroensap en in rest van suiker 'dopen'. Vervolgens zabaglione in vier glazen schenken en direct serveren.

algemeenSchenk zabaglione in met aardbeien en eventueel vanille-roomijs gevulde glazen en serveer er Italiaanse koekjes (cantuccini) bij.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Zabaglione (dessert van eierdooiers en wijn)

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig