Runderchipolata met komkommeryoghurt
Aan de slag
Verhit 1/3 braadboter in een koekenpan en bak chipolataworstjes in 10 min. rondom brui en gaar. Verhit 2/3 braadboter in pan met antiaanbaklaag. Bak de aardappelpartjes in de pan in 2 delen bruin. Bestrooi met zout. Was de komkommer, snijd de uitenden af en rasp de komkommer.
Haal de takjes van de blaadjes munt en snijd fijn. Meng yoghurt met gerapste komkommer, uitgeperste tenen knoflook, tuinkers en munt (houd wat tuinkers en munt apart voor garnering). Breng op smaak met peper en zout. Snijd de worstjes in plakjes en meng door de gebakken aardappeltjes.
Serveer de gemengde sla en frisse komkommer-yoghurtdip gegarneerd met tuinkers en munt bij de gebakken aardappeltjes met plakjes worst.
Runderchipolata met komkommeryoghurt
hoofdgerecht
null personen
500 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verhit 1/3 braadboter in een koekenpan en bak chipolataworstjes in 10 min. rondom brui en gaar. Verhit 2/3 braadboter in pan met antiaanbaklaag. Bak de aardappelpartjes in de pan in 2 delen bruin. Bestrooi met zout. Was de komkommer, snijd de uitenden af en rasp de komkommer.
Haal de takjes van de blaadjes munt en snijd fijn. Meng yoghurt met gerapste komkommer, uitgeperste tenen knoflook, tuinkers en munt (houd wat tuinkers en munt apart voor garnering). Breng op smaak met peper en zout. Snijd de worstjes in plakjes en meng door de gebakken aardappeltjes.
Serveer de gemengde sla en frisse komkommer-yoghurtdip gegarneerd met tuinkers en munt bij de gebakken aardappeltjes met plakjes worst.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 el vloeibare braadboter
225 g runderchipolataworstjes
425 g aardappelpartjes met schil
1½ komkommer
10 g verse munt
300 ml Griekse yoghurt
20 g tuinkers
3 tenen knoflook
300 g gemengde sla
Dit heb je nodig
keukenmachine
koekenpan met anti-aanbaklaag