Knoflookbiefstuk met frites en salade
Aan de slag
Frituurolie verhitten. Knoflook pellen en in plakjes snijden. Biefstuk bestrooien met zout en (versgemalen) zwarte peper. Aardappelpartjes in ca. 5 minuten goudbruin frituren. In koekenpan boter verhitten, biefstuk in ca. 4 minuten rondom bruin en van binnen rosé bakken. Laatste minuut plakjes knoflook meebakken (niet donker laten kleuren, dan wordt knoflook bitter). Aardappelpartjes laten uitlekken op keukenpapier. Biefstuk op bord leggen, knoflookboter eroverheen schenken. Aardappelpartjes naast vlees leggen, bestrooien met zout. In kom dressing (uit verpakking) door salade scheppen. Salade er apart bij geven.
Knoflookbiefstuk met frites en salade
hoofdgerecht
null personen
665 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Frituurolie verhitten. Knoflook pellen en in plakjes snijden. Biefstuk bestrooien met zout en (versgemalen) zwarte peper. Aardappelpartjes in ca. 5 minuten goudbruin frituren. In koekenpan boter verhitten, biefstuk in ca. 4 minuten rondom bruin en van binnen rosé bakken. Laatste minuut plakjes knoflook meebakken (niet donker laten kleuren, dan wordt knoflook bitter). Aardappelpartjes laten uitlekken op keukenpapier. Biefstuk op bord leggen, knoflookboter eroverheen schenken. Aardappelpartjes naast vlees leggen, bestrooien met zout. In kom dressing (uit verpakking) door salade scheppen. Salade er apart bij geven.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 teentje knoflook
1 (kogel)biefstuk
150 g aardappelpartjes met schil
1 eetlepel boter
1 schaal (Griekse) salade
0 olie om te frituren
Dit heb je nodig
keukenpapier
frituurpan