Gamba-pintxos met peterselieolie
Aan de slag
Pel de garnalen en wikkel om iedere garnaal een half plakje ontbijtspek. Rijg 1 of 2 garnalen aan een prikker met een part citroen. Bestrijk de garnalen dun met 1 eetlepel olijfolie. Maal de peterselie met de staafmixer of in de kleine mengkom van de keukenmachine met de rest van de olie fijn. Breng de peterselieolie op smaak met zout en (versgemalen) peper. Verhit de grillpan, gril de garnalenspiesen op hoog vuur tot het spek rondom bruin en knapperig is en de garnalen mooi roze zijn. Dit duurt circa 3-5 minuten. Serveer de garnalenpintxos warm en druppel de peterselieolie erover.
Gamba-pintxos met peterselieolie
voorgerecht
null personen
375 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Pel de garnalen en wikkel om iedere garnaal een half plakje ontbijtspek. Rijg 1 of 2 garnalen aan een prikker met een part citroen. Bestrijk de garnalen dun met 1 eetlepel olijfolie. Maal de peterselie met de staafmixer of in de kleine mengkom van de keukenmachine met de rest van de olie fijn. Breng de peterselieolie op smaak met zout en (versgemalen) peper. Verhit de grillpan, gril de garnalenspiesen op hoog vuur tot het spek rondom bruin en knapperig is en de garnalen mooi roze zijn. Dit duurt circa 3-5 minuten. Serveer de garnalenpintxos warm en druppel de peterselieolie erover.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
16 reuzengarnalen
8 plakjes gerookt ontbijtspek
8 el olijfolie
½ zakje verse peterselie
1 citroen