Forel met spek
bewaar
bewaar

Forel met spek

30 min. bereiden

6 ingrediënten

Aan de slag

Spoel de forellen af onder koud water en dep ze droog met keukenpapier. Rasp boven een kommetje de gele schil van de citroen. Pers de citroen uit en besprenkel de binnen- en buitenkant van de forellen met het citroensap. Snijd de peterselie fijn en meng het citroenrasp, de knoflook en 2 eetlepels olie erdoor. Bestrooi de buikholtes van de forellen met zout en (versgemalen) peper en vul ze met het peterseliemengsel. Wikkel om elke forel 4 plakjes ontbijtspek. Bestrijk de forellen dun met olie en bewaar ze tot gebruik afgedekt in de koelkast. Leg de forellen in de ingevette visklemmen en rooster ze op een matig heet vuur in 10-15 minuten gaar. Keer de forellen regelmatig.

algemeenGeen visklemmen? Vet dan het barbecuerooster heel goed in met olie voor u de vis gaat grillen. Zo voorkomt u dat de vis aan het rooster blijft plakken.

Forel grillen op de barbecue

Instructievideo - 00:44 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Forel met spek

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig