Geroosterde forel met salsa verde
Aan de slag
Met staafmixer of in keukenmachine knoflook, basilicum, peterselie, mosterd, azijn en 100 ml olijfolie tot gladde saus mengen. Op smaak brengen met zout en peper. Met scherp mes beide zijden van forellen enkele malen inkerven. Buitenkanten en buikholten van forellen inwrijven met rest van olijfolie en citroensap, 1/2 tl zout en peper over vissen strooien. Tijm in 4 gelijke porties verdelen en takjes in buikholten van forellen stoppen. Forellen in visklemmen in ca. 10 min. op barbecue gaarroosteren; halverwege omdraaien. Serveren met saus salsa verde.
Forel grillen op de barbecue
Instructievideo - 00:44 min.
Geroosterde forel met salsa verde
hoofdgerecht
null personen
510 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Met staafmixer of in keukenmachine knoflook, basilicum, peterselie, mosterd, azijn en 100 ml olijfolie tot gladde saus mengen. Op smaak brengen met zout en peper. Met scherp mes beide zijden van forellen enkele malen inkerven. Buitenkanten en buikholten van forellen inwrijven met rest van olijfolie en citroensap, 1/2 tl zout en peper over vissen strooien. Tijm in 4 gelijke porties verdelen en takjes in buikholten van forellen stoppen. Forellen in visklemmen in ca. 10 min. op barbecue gaarroosteren; halverwege omdraaien. Serveren met saus salsa verde.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 teentjes knoflook
15 g verse basilicum
30 g verse peterselie
2 theelepels mosterd
1 eetlepel witte-wijnazijn
125 ml olijfolie
4 forellen
½ citroen
15 g verse tijm
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine
visklemmen
barbecue