Crostini met emmentaler, vijg en spekkruimels
De koning van de kazen is een perfecte match met de zoete vijg.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd 3 sneetjes per persoon van de ciabatta en bestrijk met de olie. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 8 min. in de oven.
Bak ondertussen de plakjes spek in 6 min. knapperig in de koekenpan. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat uitlekken op een stuk keukenpapier.
Rasp de emmentaler. Halveer de knoflook en wrijf de gebakken sneetjes brood aan één kant in met het snijvlak van de teen knoflook. Keer de broodjes om en verdeel de geraspte kaas erover. Bak de crostini nog ca. 6 min. in de oven.
Snijd de vijgen in kwarten en verdeel over de crostini. Verkruimel de plakjes spek en strooi over de crostini. Besprenkel met de ahornsiroop. Verdeel de rock chives (cress) erover.
Crostini met emmentaler, vijg en spekkruimels
De koning van de kazen is een perfecte match met de zoete vijg.
voorgerecht
null personen
625 kcal
20 min. bereiden
14 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd 3 sneetjes per persoon van de ciabatta en bestrijk met de olie. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 8 min. in de oven.
Bak ondertussen de plakjes spek in 6 min. knapperig in de koekenpan. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat uitlekken op een stuk keukenpapier.
Rasp de emmentaler. Halveer de knoflook en wrijf de gebakken sneetjes brood aan één kant in met het snijvlak van de teen knoflook. Keer de broodjes om en verdeel de geraspte kaas erover. Bak de crostini nog ca. 6 min. in de oven.
Snijd de vijgen in kwarten en verdeel over de crostini. Verkruimel de plakjes spek en strooi over de crostini. Besprenkel met de ahornsiroop. Verdeel de rock chives (cress) erover.
variatietip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 verse ciabatta
3 el traditionele olijfolie
6 plakjes gerookt ontbijtspek
200 g emmentaler
1 teen knoflook
6 verse vijgen
4 el ahornsiroop
95 g rock chives
Dit heb je nodig
bakplaat
bakpapier