Knoflook-aardappelsoep
Voor een avondje lekker licht eten is deze soep met zijn uitgesproken smaak perfect!
Aan de slag
Snijd de knoflook en de peterselie fijn. Snijd de tomaten in plakjes. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
Verwarm 3 el olie in een grote pan. Houd een mespunt knoflook apart en fruit de rest van de knoflook in de olie totdat hij lichtbruin kleurt. Schenk de kippenbouillon erbij en roer de blokjes aardappel erdoor. Breng het geheel aan de kook en laat 10 min. zachtjes doorkoken.
Roer de achtergehouden knoflook door 1 el olie en breng op smaak met zout. Bestrijk de sneetjes brood met de knoflookolie en gril ze 2 min. onder de ovengrill tot ze goudbruin kleuren (u kunt ze ook bakken in de grillpan).
Schep de tomaat om met 1 el olie en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.
Beleg de knoflooktoast met de chorizo. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper en garneer met de peterselie. Druppel er voor het serveren nog wat olie over.
Knoflook-aardappelsoep
Voor een avondje lekker licht eten is deze soep met zijn uitgesproken smaak perfect!
hoofdgerecht
null personen
370 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de knoflook en de peterselie fijn. Snijd de tomaten in plakjes. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
Verwarm 3 el olie in een grote pan. Houd een mespunt knoflook apart en fruit de rest van de knoflook in de olie totdat hij lichtbruin kleurt. Schenk de kippenbouillon erbij en roer de blokjes aardappel erdoor. Breng het geheel aan de kook en laat 10 min. zachtjes doorkoken.
Roer de achtergehouden knoflook door 1 el olie en breng op smaak met zout. Bestrijk de sneetjes brood met de knoflookolie en gril ze 2 min. onder de ovengrill tot ze goudbruin kleuren (u kunt ze ook bakken in de grillpan).
Schep de tomaat om met 1 el olie en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.
Beleg de knoflooktoast met de chorizo. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper en garneer met de peterselie. Druppel er voor het serveren nog wat olie over.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 el verse peterselie
6 trostomaten
3 tenen knoflook
2 iets kruimige aardappelen
6 el traditionele olijfolie
1 l kippenbouillon van tablet
4 sneetjes broden
75 g plakjes chorizoworst
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine