Knolselderijstamppot
Met heerlijk krokant gebakken serranoham.
Aan de slag
Snijd de knolselderij in plakken. Schil en snijd hem daarna. Schil en snijd de aardappelen in stuken. Kook in een afgedekte pan met een bodempje water en zout knolselderij met aardappel in 20 min zachtjes gaar.
Halveer de plakken ham. Verhit olie in een grote koekenpan. Bak de ham aan beide kanten krokant, houd warm op een laag vuur. Giet de knolselderij en aardappel af. Verwarm de bouillon.
Stamp de knolselderij, aardappel met bouillon, zuivelspread en Dijonnaise fijn. Knip de peterselie fijn. Schep de peterselie erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de stamppot over de borden. Serveer met warme ham.
Knolselderijstamppot
Met heerlijk krokant gebakken serranoham.
hoofdgerecht
null personen
550 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de knolselderij in plakken. Schil en snijd hem daarna. Schil en snijd de aardappelen in stuken. Kook in een afgedekte pan met een bodempje water en zout knolselderij met aardappel in 20 min zachtjes gaar.
Halveer de plakken ham. Verhit olie in een grote koekenpan. Bak de ham aan beide kanten krokant, houd warm op een laag vuur. Giet de knolselderij en aardappel af. Verwarm de bouillon.
Stamp de knolselderij, aardappel met bouillon, zuivelspread en Dijonnaise fijn. Knip de peterselie fijn. Schep de peterselie erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de stamppot over de borden. Serveer met warme ham.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 knolselderij
500 g kruimige aardappelen
100 g serranoham
1 tl traditionele olijfolie
50 ml kippenbouillon van tablet
75 g zuivelspread naturel light
1 el dijonnaise
30 g verse peterselie