Panzanellasalade
Italiaanse salade met brood, tomaten, paprika en avocado.
Aan de slag
Bak de ciabatta volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven. Laat afkoelen. Snijd de tomaten in stukken en de bosui in ringetjes. Pers de citroen uit. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de peterselie fijn. Scheur het brood in stukjes en schep het brood om met de tomaat, bosui, paprika en peterselie.
Klop een dressing van het citroensap en de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Besprenkel de salade ermee. Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in plakken. Verdeel de avocado over de salade.
Panzanellasalade
Instructievideo - 02:46 min.
Panzanellasalade
Italiaanse salade met brood, tomaten, paprika en avocado.
hoofdgerecht
null personen
435 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Bak de ciabatta volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven. Laat afkoelen. Snijd de tomaten in stukken en de bosui in ringetjes. Pers de citroen uit. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de peterselie fijn. Scheur het brood in stukjes en schep het brood om met de tomaat, bosui, paprika en peterselie.
Klop een dressing van het citroensap en de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Besprenkel de salade ermee. Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in plakken. Verdeel de avocado over de salade.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ciabatta afbakbrood
250 g tomaten
3 bosuien
1 citroen
1 gele paprika
30 g verse peterselie
4 el olijfolie extra vierge
2 avocado's