Klassieke caesarsalade
De Italiaanse Caesar Cardini improviseerde een salade van wat er nog in huis was en tada: de caesarsalade was geboren. Deze variant maak je met ansjovis en zelfgemaakte croutons.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd 20 g kaas fijn. Scheur de ciabatta in grove stukken van 3 cm. Snijd de knoflook zo fijn mogelijk. Verdeel het brood met de helft van de knoflook en de gesneden kaas over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met ⅓ van de olijfolie, breng op smaak met peper en eventueel zout en meng goed. Bak de croutons in ca. 12 min. lichtbruin en krokant. Schep halverwege om.
Schaaf ondertussen de rest van de kaas in dunne snippers met een dunschiller of kaasschaaf. Haal de bladeren van de kropjes sla en leg ze in ijskoud water. Laat aan de lucht drogen op een schone theedoek.
Splits ondertussen het ei, het eiwit wordt niet gebruikt. Doe de dooier met de ansjovis, worcestershiresaus, zonnebloemolie, rest van de knoflook en de helft van de kaassnippers in een maatbeker. Pureer met de staafmixer tot een homogene dressing. Doe in een kom en roer er met een garde de rest van de olijfolie beetje bij beetje door. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en meng met de dressing.
Doe de sla met de dressing in een ruime kom en meng met je handen zonder de bladeren stuk te maken. Meng de croutons erdoor en verdeel de salade over een schaal. Bestrooi met de overige kaas.
Klassieke caesarsalade
De Italiaanse Caesar Cardini improviseerde een salade van wat er nog in huis was en tada: de caesarsalade was geboren. Deze variant maak je met ansjovis en zelfgemaakte croutons.
voorgerecht
null personen
395 kcal
20 min. bereiden
12 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd 20 g kaas fijn. Scheur de ciabatta in grove stukken van 3 cm. Snijd de knoflook zo fijn mogelijk. Verdeel het brood met de helft van de knoflook en de gesneden kaas over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met ⅓ van de olijfolie, breng op smaak met peper en eventueel zout en meng goed. Bak de croutons in ca. 12 min. lichtbruin en krokant. Schep halverwege om.
Schaaf ondertussen de rest van de kaas in dunne snippers met een dunschiller of kaasschaaf. Haal de bladeren van de kropjes sla en leg ze in ijskoud water. Laat aan de lucht drogen op een schone theedoek.
Splits ondertussen het ei, het eiwit wordt niet gebruikt. Doe de dooier met de ansjovis, worcestershiresaus, zonnebloemolie, rest van de knoflook en de helft van de kaassnippers in een maatbeker. Pureer met de staafmixer tot een homogene dressing. Doe in een kom en roer er met een garde de rest van de olijfolie beetje bij beetje door. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en meng met de dressing.
Doe de sla met de dressing in een ruime kom en meng met je handen zonder de bladeren stuk te maken. Meng de croutons erdoor en verdeel de salade over een schaal. Bestrooi met de overige kaas.
variatietip:
algemeen:
achtergrondinfo:
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
60 g Parmezaanse kaas
½ ciabatta afbakbrood
2 tenen knoflook
75 ml extra vierge olijfolie
2 kropjes babyromainesla
1 middelgroot ei
4 ansjovisfilets
½ tl worcestershiresauce
30 ml zonnebloemolie
1 citroen
Dit heb je nodig
bakpapier
Staafmixer