Caesarsalade met witte asperges
Caesarsalade x asperges = de ultieme lentesalade!
Aan de slag
Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden. Snijd 2 cm van de houtachtige onderkant en snijd de asperges in stukken van 4 cm. Kook 8 min. in ruim water met eventueel zout. Kook ondertussen de eieren in 7 min. bijna hard. Giet de asperges af. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water, pel en halveer overlangs.
Haal de blaadjes van de kropjes romainesla los, snijd ze in lange repen en verdeel over een platte schaal. Pers de citroen uit. Snijd ⅕ van de ansjovisfilets heel fijn.
Klop de mayonaise met 2 el citroensap (per 4 personen), de fijngesneden ansjovis en de mosterd met een garde los in een kom. Voeg druppelsgewijs de olie toe. Breng de dressing op smaak met peper.
Verdeel de asperges, eieren, de rest van de ansjovisfilets, de dressing, croutons en kaas over de sla.
Caesarsalade met witte asperges
Caesarsalade x asperges = de ultieme lentesalade!
null personen
345 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden. Snijd 2 cm van de houtachtige onderkant en snijd de asperges in stukken van 4 cm. Kook 8 min. in ruim water met eventueel zout. Kook ondertussen de eieren in 7 min. bijna hard. Giet de asperges af. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water, pel en halveer overlangs.
Haal de blaadjes van de kropjes romainesla los, snijd ze in lange repen en verdeel over een platte schaal. Pers de citroen uit. Snijd ⅕ van de ansjovisfilets heel fijn.
Klop de mayonaise met 2 el citroensap (per 4 personen), de fijngesneden ansjovis en de mosterd met een garde los in een kom. Voeg druppelsgewijs de olie toe. Breng de dressing op smaak met peper.
Verdeel de asperges, eieren, de rest van de ansjovisfilets, de dressing, croutons en kaas over de sla.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g verse witte asperges
4 middelgrote eieren
2 kropjes babyromainesla
1 citroen
10 ansjovisfilets in olijfolie
2 el mayonaise
1 tl dijonmosterd
50 ml extra vierge olijfolie
20 g saladecroutons knoflook
45 g Parmigiano Reggiano-flakes
Dit heb je nodig
dunschiller