Salade met zelfgebakken knoflookcroutons en citroendressing
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C. Eieren in steelpannetje 7 min. koken, onder koud stromend water afspoelen, pellen en in vieren snijden. Slabladeren grondig wassen en goed drogen. Brood in ovenschaal omscheppen met 4 el olie, knoflook en zout en peper naar smaak. Brood in ca. 20 min. in midden van oven krokant bakken, af en toe omscheppen. Croutons (= gebakken broodblokjes) uit oven nemen en laten afkoelen.
Intussen van citroensap, tijm, mosterd en rest van olie in jampotje dressing schudden, met zout en peper op smaak brengen. Slabladeren met dressing omscheppen en partjes ei erop leggen. Met croutons en kaas bestrooien.
Salade met zelfgebakken knoflookcroutons en citroendressing
bijgerecht
null personen
452 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C. Eieren in steelpannetje 7 min. koken, onder koud stromend water afspoelen, pellen en in vieren snijden. Slabladeren grondig wassen en goed drogen. Brood in ovenschaal omscheppen met 4 el olie, knoflook en zout en peper naar smaak. Brood in ca. 20 min. in midden van oven krokant bakken, af en toe omscheppen. Croutons (= gebakken broodblokjes) uit oven nemen en laten afkoelen.
Intussen van citroensap, tijm, mosterd en rest van olie in jampotje dressing schudden, met zout en peper op smaak brengen. Slabladeren met dressing omscheppen en partjes ei erop leggen. Met croutons en kaas bestrooien.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 eieren
1 krop romainesla
½ ciabatta afbakbrood
100 ml olijfolie extra vierge
1 teentje knoflook
¼ citroen
1 mespunt gedroogde tijm
1 theelepel grove mosterd
100 g pittige kaas
Dit heb je nodig
kleine ovenschaal, ingevet