Groene salade met manchego en olijven
Aan de slag
In grote slakom azijn, mosterd en olijfolie tot een dressing kloppen. Op smaak brengen met zout en peper. Kropsla wassen en in repen snijden. Veldsla wassen en worteltjes verwijderen. Olijven halveren. Met kaasschaaf kaas in flinterdunne plakjes schaven. Sla en veldsla luchtig door dressing scheppen. Helft van olijven en plakjes kaas ook erdoor scheppen. Rest van kaas en olijven over salade verdelen.
Groene salade met manchego en olijven
bijgerecht
null personen
140 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
In grote slakom azijn, mosterd en olijfolie tot een dressing kloppen. Op smaak brengen met zout en peper. Kropsla wassen en in repen snijden. Veldsla wassen en worteltjes verwijderen. Olijven halveren. Met kaasschaaf kaas in flinterdunne plakjes schaven. Sla en veldsla luchtig door dressing scheppen. Helft van olijven en plakjes kaas ook erdoor scheppen. Rest van kaas en olijven over salade verdelen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 eetlepel azijn
1 eetlepel sherry
1 theelepel pittige Franse mosterd
6 eetlepels olijfolie extra vierge
0 zout
0 (versgemalen) zwarte peper
1 zakje veldsla
1 krop sla
50 g zwarte olijven zonder pit
50 g manchego (Spaanse kaas) of oude kaas