Quinoasalade met friszoete appel en manchego
Robuust gerecht met amandelen.
Aan de slag
Doe de quinoa met 320 ml water in een pan. Breng op hoog vuur aan de kook, zet het vuur laag zodra het water kookt en laat 10 min. koken. Giet het overtollige water af.
Klop ondertussen een dressing van de mosterd, 3/4 van de olie en 1/2 van de appelciderazijn. Was de appel en snijd horizontaal in zo dun mogelijke plakken. Snijd de helft van de blaadjes van de selderij grof (de steeltjes worden niet gebruikt). Besprenkel de appelplakken met 1 el azijn en meng met de grofgesneden selderij.
Doe de amandelen in de keukenmachine en maal fijn of hak ze fijn met een mes.
Meng in een grote kom de quinoa met de rest van de selderij, amandelen, bladsla en de rest van de olie.
Snijd de manchego in dunne plakken. Verdeel de quinoa over de borden, besprenkel met de dressing en verdeel de appel- en manchegoplakken erover.
Quinoasalade met friszoete appel en manchego
Robuust gerecht met amandelen.
hoofdgerecht
null personen
672 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Doe de quinoa met 320 ml water in een pan. Breng op hoog vuur aan de kook, zet het vuur laag zodra het water kookt en laat 10 min. koken. Giet het overtollige water af.
Klop ondertussen een dressing van de mosterd, 3/4 van de olie en 1/2 van de appelciderazijn. Was de appel en snijd horizontaal in zo dun mogelijke plakken. Snijd de helft van de blaadjes van de selderij grof (de steeltjes worden niet gebruikt). Besprenkel de appelplakken met 1 el azijn en meng met de grofgesneden selderij.
Doe de amandelen in de keukenmachine en maal fijn of hak ze fijn met een mes.
Meng in een grote kom de quinoa met de rest van de selderij, amandelen, bladsla en de rest van de olie.
Snijd de manchego in dunne plakken. Verdeel de quinoa over de borden, besprenkel met de dressing en verdeel de appel- en manchegoplakken erover.
algemeen:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g witte quinoa
320 ml water
2 tl Franse mosterd
2 el extra vierge olijfolie
3 el appelciderazijn
1 jazz-appel
10 g verse selderij
40 g ongezouten geroosterde amandelen
80 g jonge bladsla met veldsla
150 g Manchego kazen
Dit heb je nodig
keukenmachine