Snijbietsalade met chaource
Wat een heerlijke combinatie: aardse snijbiet, friszoete appel, zoute macadamianoten en romige kaas.
Aan de slag
Doe de couscous in een kom, schenk het kokende water erover en laat 10 min. wellen. Roer los met een vork en schep in een ruime platte schaal.
Meng de mosterd, azijn en olijfolie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snipper de sjalot zo fijn mogelijk en voeg toe aan de dressing.
Halveer de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes (julienne). Snijd de rodekool fijn en meng met de sjalotdressing door de couscous.
Snijd de tuinkers fijn en hak de noten fijn. Schep de noten met de snijbiet door de salade en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de tuinkers. Snijd de kaas in royale punten en serveer bij de salade.
Julienne snijden
Instructievideo - 00:42 min.
Snijbietsalade met chaource
Wat een heerlijke combinatie: aardse snijbiet, friszoete appel, zoute macadamianoten en romige kaas.
hoofdgerecht
null personen
625 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Doe de couscous in een kom, schenk het kokende water erover en laat 10 min. wellen. Roer los met een vork en schep in een ruime platte schaal.
Meng de mosterd, azijn en olijfolie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snipper de sjalot zo fijn mogelijk en voeg toe aan de dressing.
Halveer de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes (julienne). Snijd de rodekool fijn en meng met de sjalotdressing door de couscous.
Snijd de tuinkers fijn en hak de noten fijn. Schep de noten met de snijbiet door de salade en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de tuinkers. Snijd de kaas in royale punten en serveer bij de salade.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g couscous
125 ml kokend water
3 el grove Zaanse mosterd
3 el appelciderazijn
4 el extra vierge olijfolie
1 sjalot
1 jazz-appel
300 g rodekool
1 bakje tuinkers
100 g gezouten macadamianoten
150 g snijbiet
250 g Chaource 50+