Glutenvrije cheesecake
Allergisch voor gluten? Zo kan ook jij genieten van een verse punt cheesecake!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 ºC. Vet de rand van het bakpapier in.
Smelt de boter. Maal in de keukenmachine de koekjes fijn. Voeg de boter toe en laat kort draaien tot de boter goed is gemengd. Schep het koekmengsel op de bodem van de springvorm en druk het met de achterkant van een lepel goed aan. Splits de eieren. Rasp de schil van de schoongeboende citroen en pers het sap uit.
Roer de roomkaas los en meng de citroenrasp, 3 el citroensap, de basterdsuiker en de vanillesuiker erdoor. Voeg als laatste de eidooiers toe. Klop de eiwitten stijf in een schone, vetvrije kom. Spatel het eiwit door het roomkaasmengsel en schep het op de bodem.
Bak de cheesecake in de oven in 50-55 min. goudbruin en gaar. Laat hem helemaal afkoelen.
Bestrooi de cheesecake vlak voor het serveren royaal met poedersuiker en snijd hem in punten.
Eieren splitsen
Instructievideo - 00:36 min.
Glutenvrije cheesecake
Allergisch voor gluten? Zo kan ook jij genieten van een verse punt cheesecake!
null personen
460 kcal
20 min. bereiden
55 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 ºC. Vet de rand van het bakpapier in.
Smelt de boter. Maal in de keukenmachine de koekjes fijn. Voeg de boter toe en laat kort draaien tot de boter goed is gemengd. Schep het koekmengsel op de bodem van de springvorm en druk het met de achterkant van een lepel goed aan. Splits de eieren. Rasp de schil van de schoongeboende citroen en pers het sap uit.
Roer de roomkaas los en meng de citroenrasp, 3 el citroensap, de basterdsuiker en de vanillesuiker erdoor. Voeg als laatste de eidooiers toe. Klop de eiwitten stijf in een schone, vetvrije kom. Spatel het eiwit door het roomkaasmengsel en schep het op de bodem.
Bak de cheesecake in de oven in 50-55 min. goudbruin en gaar. Laat hem helemaal afkoelen.
Bestrooi de cheesecake vlak voor het serveren royaal met poedersuiker en snijd hem in punten.
allergietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
75 g ongezouten roomboter
150 g glutenvrije digestive
3 middelgrote eieren
1 citroen
600 g roomkaas naturel
150 g witte basterdsuiker
16 g vanillesuiker
25 g poedersuiker
Dit heb je nodig
springvorm (Ø 22 cm)