Glutenvrije koekjes
bewaar
bewaar

Glutenvrije koekjes

Glutenvrije koekjes in de koektrommel!

15 min. bereiden / 20 min. oventijd / 30 min. wachten

6 ingrediënten

Aan de slag

Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Splits het ei, het eiwit gebruik je niet.

Doe de boter, 100 g suiker (per 32 stuks) en zout in een kom. Mix met een handmixer goed door elkaar. Voeg het citroenrasp en de eidooier toe, mix glad met de mixer.

Voeg de bloem toe en meng met de hand tot een deeg. Verdeel het deeg in 2 delen en vorm van iedere deel een rol van ca. Ø 4 cm.

Strooi de rest van de suiker op een groot bord en rol de deegrollen erdoor, zodat ze helemaal bedekt zijn. Verpak de deegrollen in vershoudfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.

Verwarm ondertussen de oven voor op 175 °C. Snijd de deegrollen in plakken van ca. 1½ cm dik en verdeel over 2 met bakpapier beklede bakplaten. Bak de koekjes in 15-20 min. lichtbruin en gaar. Laat ze afkoelen op een rooster.

bereidingstipHeb je geen 2 bakplaten? Gebruik dan 1 bakplaat en een ovenrooster bekleed met bakpapier, of bak de koekjes in delen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Glutenvrije koekjes

Glutenvrije koekjes in de koektrommel!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig