Kip piri piri met sinaasappel
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bereid de kip in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp het oranje deel van de sinaasappelschil, schil hem en snijd het vruchtvlees in partjes. Rooster het sesamzaad goudbruin in een hete pan zonder olie of boter. Verhit de olie in de wok. Bak hierin de ui en de knoflook 2 min. Voeg de spinazie toe en schep regelmatig om. Voeg de sinaasappelpartjes en de helft van de sesamzaadjes toe. Breng op smaak met peper en zout. Meng de warme rijst met de rest van de sesamzaadjes en voeg naar smaak peper toe. Bestrooi de kip met de sinaasappelrasp. Verdeel de kip, spinazie en rijst over 4 borden.
Kip verdelen
Instructievideo - 01:04 min.
Kip piri piri met sinaasappel
hoofdgerecht
null personen
634 kcal
10 min. bereiden
35 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bereid de kip in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp het oranje deel van de sinaasappelschil, schil hem en snijd het vruchtvlees in partjes. Rooster het sesamzaad goudbruin in een hete pan zonder olie of boter. Verhit de olie in de wok. Bak hierin de ui en de knoflook 2 min. Voeg de spinazie toe en schep regelmatig om. Voeg de sinaasappelpartjes en de helft van de sesamzaadjes toe. Breng op smaak met peper en zout. Meng de warme rijst met de rest van de sesamzaadjes en voeg naar smaak peper toe. Bestrooi de kip met de sinaasappelrasp. Verdeel de kip, spinazie en rijst over 4 borden.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 schaal kip piri piri ovenschotel
250 g zilvervliesrijst
1 sinaasappel
4 el sesamzaad
3 el zonnebloemolie
2 grote uien
2 tenen knoflook
2 zakken spinazie