AH verspakket Portugese kip piri piri met groente
Kiplekker, deze 'kip piri piri' met groente. Liever vega? Maak het verspakket dan met halloumi.
35 min. bereiden
5 ingrediënten
Aan de slag
Maak de paprika schoon en snijd in blokken, snijd de courgette en tomaten in blokken. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Snijd de kipdijfilet in repen.
Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Meng ¼ van de olijfolie met het sap van de limoen, 2 tl van de kruidenmix (per pakket) en ⅓ van de knoflook. Meng dit met de repen kipfilet en laat marineren.
Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan en bak hierin de paprika, courgette, ui en knoflook 7 min. op hoog vuur. Voeg de tomaat, de overige kruidenmix en het water toe en laat 5 min. zachtjes stoven met de deksel op de pan.
Verhit ondertussen de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de gemarineerde kip 4-5 min. op hoog vuur bruin en gaar.
Serveer de piripiri-groente met de gebakken piripiri-kip en de rijst. Bestrooi met het limoenrasp naar smaak.
AH verspakket Portugese kip piri piri met groente
Kiplekker, deze 'kip piri piri' met groente. Liever vega? Maak het verspakket dan met halloumi.
hoofdgerecht
null personen
35 min. bereiden
Aan de slag
Maak de paprika schoon en snijd in blokken, snijd de courgette en tomaten in blokken. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Snijd de kipdijfilet in repen.
Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Meng ¼ van de olijfolie met het sap van de limoen, 2 tl van de kruidenmix (per pakket) en ⅓ van de knoflook. Meng dit met de repen kipfilet en laat marineren.
Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan en bak hierin de paprika, courgette, ui en knoflook 7 min. op hoog vuur. Voeg de tomaat, de overige kruidenmix en het water toe en laat 5 min. zachtjes stoven met de deksel op de pan.
Verhit ondertussen de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de gemarineerde kip 4-5 min. op hoog vuur bruin en gaar.
Serveer de piripiri-groente met de gebakken piripiri-kip en de rijst. Bestrooi met het limoenrasp naar smaak.
vegatip:
bereidingstip:
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 AH Portugese kip piri piri met groente verspakket
300 g kipdijfilet
300 g basmatirijst
4 el milde olijfolie
50 ml water