AH verspakket kip kerrie
Kip kerrie maken heb je met dit verspakket zo gedaan. Combineer met ananas of kokossnippers voor een extra lekkere twist.
35 min. bereiden
6 ingrediënten
Aan de slag
Maak de paprika en sperziebonen schoon en snijd in stukjes. Snijd de winterpeen in de lengte doormidden en vervolgens in plakjes. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verwijder het klokhuis uit de appel en snijd de appel, met schil, in stukjes. Snijd de kipdijfilet in blokjes.
Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de olijfolie in een hapjespan op hoog vuur, voeg de kip toe en bak 3 min. Voeg de paprika, ui en knoflook toe en bak 2 min. mee. Voeg de sperziebonen en winterpeen toe en bak 8-10 min mee.
Voeg de appel, kruidenmix en de bloem toe en bak 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de halfvolle melk toe, breng aan de kook en laat 5 min. zachtjes koken met de deksel op de pan.
Serveer de kip kerrie met de rijst.
AH verspakket kip kerrie
Kip kerrie maken heb je met dit verspakket zo gedaan. Combineer met ananas of kokossnippers voor een extra lekkere twist.
hoofdgerecht
null personen
35 min. bereiden
Aan de slag
Maak de paprika en sperziebonen schoon en snijd in stukjes. Snijd de winterpeen in de lengte doormidden en vervolgens in plakjes. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verwijder het klokhuis uit de appel en snijd de appel, met schil, in stukjes. Snijd de kipdijfilet in blokjes.
Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de olijfolie in een hapjespan op hoog vuur, voeg de kip toe en bak 3 min. Voeg de paprika, ui en knoflook toe en bak 2 min. mee. Voeg de sperziebonen en winterpeen toe en bak 8-10 min mee.
Voeg de appel, kruidenmix en de bloem toe en bak 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de halfvolle melk toe, breng aan de kook en laat 5 min. zachtjes koken met de deksel op de pan.
Serveer de kip kerrie met de rijst.
vegatip:
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 AH kip kerrie verspakket
300 g kipdijfilet
300 g basmatirijst
2 el milde olijfolie
1 el tarwebloem
200 ml halfvolle melk