Couscoussalade met kip piri piri
Maaltijdsalade met pit die je in een handomdraai op tafel hebt staan
Aan de slag
Bestrijk de kipdijfilet met de peri-peri sauce. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kip op middelhoog vuur in 10-12 min. gaar.
Doe ondertussen de couscous in een ruime kom en schenk er het kokende water over. Voeg de olie toe en laat 10 min. afgedekt staan.
Snijd ondertussen de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in plakjes. Snijd de tomaten in parten en de rode ui in halve ringen. Roer de couscous los met een vork en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de couscous met de slamelange. Halveer de mangostukjes. Snijd de kipdijfilet in plakjes. Schep de couscous op een grote schaal. Verdeel de avocado’s, tomaten, ui, mango en plakjes kip erover.
Couscoussalade met kip piri piri
Maaltijdsalade met pit die je in een handomdraai op tafel hebt staan
hoofdgerecht
null personen
725 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Bestrijk de kipdijfilet met de peri-peri sauce. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kip op middelhoog vuur in 10-12 min. gaar.
Doe ondertussen de couscous in een ruime kom en schenk er het kokende water over. Voeg de olie toe en laat 10 min. afgedekt staan.
Snijd ondertussen de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in plakjes. Snijd de tomaten in parten en de rode ui in halve ringen. Roer de couscous los met een vork en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de couscous met de slamelange. Halveer de mangostukjes. Snijd de kipdijfilet in plakjes. Schep de couscous op een grote schaal. Verdeel de avocado’s, tomaten, ui, mango en plakjes kip erover.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
370 g kipdijfilet
3 el Nando's piri piri sauce medium
300 g couscous
400 ml kokend water
3 el traditionele olijfolie
2 avocado's
190 g Tasty Tom trostomaten
1 rode ui
75 g rucola slamelange
175 g verse mango stukjes
Dit heb je nodig
grillpan