Groenterisotto met brie en basilicumolie
Aan de slag
2 el olie in diepe pan verwarmen en hierin groenten 3 min. zachtjes bakken. Vuur hoog zetten, rijst toevoegen en 1 min. al roerend meebakken. 1/2 l bouillon toevoegen, aan de kook brengen en onder geregeld roeren in ca. 15 min. gaarkoken. Als vocht bijna is opgenomen door rijst, rest van (hete) bouillon toevoegen. Balsamicoazijn in slaschaal met 4 el basilicumolie mengen. Zout en peper naar smaak toevoegen. Ondertussen roombrie in kleine stukjes snijden en door risotto roeren. Sla door dressing mengen en helft pijnboompitten erover strooien. Risotto over 4 diepe borden verdelen. Rest pijnboompitten erover strooien en rest olie erover druppelen. Salade erbij geven.
Groenterisotto met brie en basilicumolie
hoofdgerecht
null personen
893 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
2 el olie in diepe pan verwarmen en hierin groenten 3 min. zachtjes bakken. Vuur hoog zetten, rijst toevoegen en 1 min. al roerend meebakken. 1/2 l bouillon toevoegen, aan de kook brengen en onder geregeld roeren in ca. 15 min. gaarkoken. Als vocht bijna is opgenomen door rijst, rest van (hete) bouillon toevoegen. Balsamicoazijn in slaschaal met 4 el basilicumolie mengen. Zout en peper naar smaak toevoegen. Ondertussen roombrie in kleine stukjes snijden en door risotto roeren. Sla door dressing mengen en helft pijnboompitten erover strooien. Risotto over 4 diepe borden verdelen. Rest pijnboompitten erover strooien en rest olie erover druppelen. Salade erbij geven.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
9 eetlepels olijfolie
1 zak Italiaanse
350 g risottorijst
750 ml groentebouillon
1 eetlepel balsamicoazijn
200 g roombrie
1 zak slamelange
1 bakje pijnboompitten