Gegrilde kipspiesjes met kappertjes-limoendip
Aan de slag
Pers beide limoenen uit. Roer in een schaal de helft van het limoensap met 2 eetlepels olijfolie, de rozemarijn en de knoflook door elkaar. Breng de marinade op smaak met de chilipeper. Schep de kipfilet door de marinade en laat de kip minstens 30 minuten marineren. Roer een dip van de resterende olijfolie en 1 eetlepel limoensap. Voeg de kappertjes toe en breng op smaak met zout en (chili)peper. Rijg de kipfilet aan de satéstokjes. Verhit een grillpan en rooster de kipspiesjes in circa 5 minuten goudbruin en gaar; draai ze 2 of 3 keer om. Serveer per persoon 2 kipspiesjes of serveer alle kipspiesjes op één grote schaal, en geef de kappertjes-limoendip erbij.
Gegrilde kipspiesjes met kappertjes-limoendip
null porties
110 kcal
20 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Pers beide limoenen uit. Roer in een schaal de helft van het limoensap met 2 eetlepels olijfolie, de rozemarijn en de knoflook door elkaar. Breng de marinade op smaak met de chilipeper. Schep de kipfilet door de marinade en laat de kip minstens 30 minuten marineren. Roer een dip van de resterende olijfolie en 1 eetlepel limoensap. Voeg de kappertjes toe en breng op smaak met zout en (chili)peper. Rijg de kipfilet aan de satéstokjes. Verhit een grillpan en rooster de kipspiesjes in circa 5 minuten goudbruin en gaar; draai ze 2 of 3 keer om. Serveer per persoon 2 kipspiesjes of serveer alle kipspiesjes op één grote schaal, en geef de kappertjes-limoendip erbij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 limoenen
5 eetlepels olijfolie extra vierge
1 eetlepel verse rozemarijn
1 teen knoflook
1 mespunt gedroogde chilipepertjes
300 g kipfilet
2 eetlepels kappertjes
Dit heb je nodig
satéstokjes
grillpan