Gegrilde tonijn met tomaat, olijven en kappertjes
Aan de slag
Verwijder de zaadlijsten van de tomaten. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Snijd de knoflook zeer fijn. Verwarm in een steelpan 5 el olie en fruit de knoflook 1 min. Voeg de tomatenblokjes toe en warm ze op laag vuur 3 min. mee. Snijd ondertussen de olijven zeer klein. Doe de olijven en de kappertjes bij de tomaat en warm nog 2 min. door. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit de grillpan. Dep de tonijnsteaks droog met keukenpapier en bestrijk ze met de rest van de olie. Gril de steaks afhankelijk van de dikte in 3-4 min. rosé. Keer halverwege. Bestrooi met peper en zout. Verdeel de steaks over 4 borden en schep de saus erbij. Lekker met de witte-bonenpuree met venkel en tijm (zie recept elders op ah.nl/recepten).
Gegrilde tonijn met tomaat, olijven en kappertjes
hoofdgerecht
null personen
360 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder de zaadlijsten van de tomaten. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Snijd de knoflook zeer fijn. Verwarm in een steelpan 5 el olie en fruit de knoflook 1 min. Voeg de tomatenblokjes toe en warm ze op laag vuur 3 min. mee. Snijd ondertussen de olijven zeer klein. Doe de olijven en de kappertjes bij de tomaat en warm nog 2 min. door. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit de grillpan. Dep de tonijnsteaks droog met keukenpapier en bestrijk ze met de rest van de olie. Gril de steaks afhankelijk van de dikte in 3-4 min. rosé. Keer halverwege. Bestrooi met peper en zout. Verdeel de steaks over 4 borden en schep de saus erbij. Lekker met de witte-bonenpuree met venkel en tijm (zie recept elders op ah.nl/recepten).
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 tomaten
1 teen knoflook
6 el olijfolie extra vierge
50 g zwarte olijven
20 g kappertjes
4 tonijnsteaks
Dit heb je nodig
grillpan