Gegrilde tonijn met tomaat, olijven en kappertjes
bewaar
bewaar

Gegrilde tonijn met tomaat, olijven en kappertjes

25 min. bereiden

6 ingrediënten

Aan de slag

Verwijder de zaadlijsten van de tomaten. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.

Snijd de knoflook zeer fijn. Verwarm in een steelpan 5 el olie en fruit de knoflook 1 min. Voeg de tomatenblokjes toe en warm ze op laag vuur 3 min. mee. Snijd ondertussen de olijven zeer klein. Doe de olijven en de kappertjes bij de tomaat en warm nog 2 min. door. Breng op smaak met peper en zout.

Verhit de grillpan. Dep de tonijnsteaks droog met keukenpapier en bestrijk ze met de rest van de olie. Gril de steaks afhankelijk van de dikte in 3-4 min. rosé. Keer halverwege. Bestrooi met peper en zout. Verdeel de steaks over 4 borden en schep de saus erbij. Lekker met de witte-bonenpuree met venkel en tijm (zie recept elders op ah.nl/recepten).

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gegrilde tonijn met tomaat, olijven en kappertjes

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig