Salade met sperziebonen, aardappel en tonijn
Aan de slag
Verwijder de puntjes van de sperziebonen en kook ze 5 minuten in ruim kokend water met zout beetgaar. Schep ze uit het water en laat ze iets afkoelen. Snijd de aardappelen in blokjes van 1 centimeter en kook ze in hetzelfde water in 5 minuten beetgaar. Giet ze af en laat ze iets afkoelen. Doe ze in een kom en schep de yoghurt erdoor. Voeg naar smaak peper, zout en wat azijn van de kappertjes toe. Verhit de grillpan. Bestrooi de tonijn met zout en (versgemalen) peper en bestrijk met de olie. Gril de vis 3 minuten, keer halverwege. Verdeel de rucolasla over 4 borden. Schep hierop de sperziebonen en de aardappel. Snijd de tonijnsteaks schuin doormidden, leg de stukken op de salade. Verdeel de olijven en de kappertjes erover en serveer direct.
Salade met sperziebonen, aardappel en tonijn
hoofdgerecht
null personen
385 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder de puntjes van de sperziebonen en kook ze 5 minuten in ruim kokend water met zout beetgaar. Schep ze uit het water en laat ze iets afkoelen. Snijd de aardappelen in blokjes van 1 centimeter en kook ze in hetzelfde water in 5 minuten beetgaar. Giet ze af en laat ze iets afkoelen. Doe ze in een kom en schep de yoghurt erdoor. Voeg naar smaak peper, zout en wat azijn van de kappertjes toe. Verhit de grillpan. Bestrooi de tonijn met zout en (versgemalen) peper en bestrijk met de olie. Gril de vis 3 minuten, keer halverwege. Verdeel de rucolasla over 4 borden. Schep hierop de sperziebonen en de aardappel. Snijd de tonijnsteaks schuin doormidden, leg de stukken op de salade. Verdeel de olijven en de kappertjes erover en serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g sperziebonen
600 g aardappels
8 eetlepels yoghurt
4 eetlepels kappertjes
2 pakjes tonijnsteaks
1 eetlepel olijfolie
1 zak rucola slamelange
100 g zwarte olijven
Dit heb je nodig
grillpan