Gemarineerde artisjok op toast
Aan de slag
Snijd de artisjokharten in vieren. Pers 2 tenen knoflook en meng met 5 el olie. Snijd met een scherp mesje de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de schil in reepjes. Voeg met de rozemarijnnaaldjes toe aan de knoflookolie. Meng de artisjok erdoor en breng op smaak met het citroensap en peper en zout. Marineer minimaal 30 min.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Bestrijk de sneetjes brood aan beide zijden met de rest van de olie. Rooster ze ca. 5 min. in de oven. Keer halverwege. Halveer de laatste teen knoflook en wrijf het brood ermee in. Verdeel de artisjok over het brood.
Snijden
Instructievideo - 02:22 min.
Gemarineerde artisjok op toast
null personen
420 kcal
30 min. bereiden
5 min. wachten
Aan de slag
Snijd de artisjokharten in vieren. Pers 2 tenen knoflook en meng met 5 el olie. Snijd met een scherp mesje de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de schil in reepjes. Voeg met de rozemarijnnaaldjes toe aan de knoflookolie. Meng de artisjok erdoor en breng op smaak met het citroensap en peper en zout. Marineer minimaal 30 min.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Bestrijk de sneetjes brood aan beide zijden met de rest van de olie. Rooster ze ca. 5 min. in de oven. Keer halverwege. Halveer de laatste teen knoflook en wrijf het brood ermee in. Verdeel de artisjok over het brood.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 blik artisjokharten
3 tenen knoflook
8 el olijfolie extra vierge
1 citroen
½ bakje rozemarijn
1 meergranen