Gevulde uiensoep
Aan de slag
Snijd de ui in ringen. Verhit de olie in een soeppan en bak de uien in 4-5 min. op middelhoog vuur goudbruin. Voeg de suiker, kerriepoeder en bloem toe en laat in 4 min. al roerend de suiker op laag vuur karamelliseren.
Voeg het water en de Provençaalse kruiden toe. Verkruimel het kippenbouillontablet erover en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan 20 min. koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm ondertussen de ovengrill op 230 C. Snijd het stokbrood in 16 sneetjes (per 4 personen) van 1 cm, verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met de kaas. Gratineer 4 min. boven in de oven, tot de kaas goudbruin en krokant is.
Verdeel de soep over kommen en leg 1 of 2 kaascrostini’s erop. Serveer met de rest van de crostini’s.
Gevulde uiensoep
hoofdgerecht
null personen
830 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de ui in ringen. Verhit de olie in een soeppan en bak de uien in 4-5 min. op middelhoog vuur goudbruin. Voeg de suiker, kerriepoeder en bloem toe en laat in 4 min. al roerend de suiker op laag vuur karamelliseren.
Voeg het water en de Provençaalse kruiden toe. Verkruimel het kippenbouillontablet erover en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan 20 min. koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm ondertussen de ovengrill op 230 C. Snijd het stokbrood in 16 sneetjes (per 4 personen) van 1 cm, verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met de kaas. Gratineer 4 min. boven in de oven, tot de kaas goudbruin en krokant is.
Verdeel de soep over kommen en leg 1 of 2 kaascrostini’s erop. Serveer met de rest van de crostini’s.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 g middelgrote uien
4 el milde olijfolie
2 el kristalsuiker
1 tl kerriepoeder
2 el tarwebloem
1 l water
2 tl gedroogde Provençaalse kruiden
1 kippenbouillontablet
1 vers stokbrood
200 g geraspte milde kaas 45+
Dit heb je nodig
bakpapier