Hollandse uiensoep met tostirepen
We vervangen het broodje met gegratineerde kaas door tosti's. Dat is toch véél beter?
Aan de slag
Snijd de ui in ringen. Verhit in een pan de helft van de olie en bak de uiringen glazig. Bestrooi ze met de bloem, suiker en kaneel en bak nog 1 min. Schenk de bouillon erbij en breng de soep aan de kook. Laat afgedekt 15 min. zacht koken en breng de soep op smaak met peper en eventueel zout.
Verwijder de broodkorsten. Beleg de helft van de sneden brood met de helft van de kaas. Verdeel de ham erover en dek af met de rest van het brood. Snijd elke dubbele snee in 2 repen. Verhit in een pan de rest van de olie en bak de tostirepen aan beide kanten goudbruin en krokant.
Schep de uiensoep in de kommen, bestrooi deze met de overgebleven kaas en geef de tostirepen erbij.
Hollandse uiensoep met tostirepen
We vervangen het broodje met gegratineerde kaas door tosti's. Dat is toch véél beter?
hoofdgerecht
null personen
510 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de ui in ringen. Verhit in een pan de helft van de olie en bak de uiringen glazig. Bestrooi ze met de bloem, suiker en kaneel en bak nog 1 min. Schenk de bouillon erbij en breng de soep aan de kook. Laat afgedekt 15 min. zacht koken en breng de soep op smaak met peper en eventueel zout.
Verwijder de broodkorsten. Beleg de helft van de sneden brood met de helft van de kaas. Verdeel de ham erover en dek af met de rest van het brood. Snijd elke dubbele snee in 2 repen. Verhit in een pan de rest van de olie en bak de tostirepen aan beide kanten goudbruin en krokant.
Schep de uiensoep in de kommen, bestrooi deze met de overgebleven kaas en geef de tostirepen erbij.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 g uien
4 el traditionele olijfolie
2 el tarwebloem
1 tl kristalsuiker
½ tl kaneelpoeder
1 l kippenbouillontablet
8 sneetjes wit casinobrood
150 g geraspte Goudse kaas
4 plakken plakjes achterham