Hollandse uiensoep met tostirepen
bewaar
bewaar

Hollandse uiensoep met tostirepen

We vervangen het broodje met gegratineerde kaas door tosti's. Dat is toch véél beter?

25 min. bereiden

9 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de ui in ringen. Verhit in een pan de helft van de olie en bak de uiringen glazig. Bestrooi ze met de bloem, suiker en kaneel en bak nog 1 min. Schenk de bouillon erbij en breng de soep aan de kook. Laat afgedekt 15 min. zacht koken en breng de soep op smaak met peper en eventueel zout.

Verwijder de broodkorsten. Beleg de helft van de sneden brood met de helft van de kaas. Verdeel de ham erover en dek af met de rest van het brood. Snijd elke dubbele snee in 2 repen. Verhit in een pan de rest van de olie en bak de tostirepen aan beide kanten goudbruin en krokant.

Schep de uiensoep in de kommen, bestrooi deze met de overgebleven kaas en geef de tostirepen erbij.

bereidingstipU kunt de soep gerust een uur laten koken. Dat maakt 'm extra lekker.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Hollandse uiensoep met tostirepen

We vervangen het broodje met gegratineerde kaas door tosti's. Dat is toch véél beter?

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig